motto

TARTE FLAMBÉE - alsasský slaný koláč

je tradiční alsaská specialita výtečné chuti, jejímž základem je vždy velmi tence vyválené chlebové těsto s vrstvou crème fraîche (zakysaný mléčný výrobek), pokryté různými ingrediencemi.

Vzniklo, jako spousta jiných skvělých věcí, docela náhodou. Původně byla placka spíše užitkovou záležitostí, kdy jí pekaři používali k ověření správné teploty pece, tedy vhodného momentu pro sázení chleba a baget.

Protože je o Francouzích známo, že zpracují úplně vše beze zbytků, tak někoho napadlo placku ozdobit crème fraîche, špekem a cibulí. V La Gare připravujeme tuto specialitu z originálních surovin a dle tradičních receptur. Velmi oblíbenými variantami je pak Tarte flambée se sýrem Munster, s kozím sýrem nebo se šneky.

>> MENU <<

tarteA.jpgtarteC.jpgtarteB.jpg